Lionsclub Noordoostpolder schenkt € 2.500,- aan St. Leergeld

Door de Coronamaatregelen konden op 2e Paasdag 2021 voor de tweede maal op rij de activiteiten voor de Buitendag Noordoostpolder in het Kuinderbos niet doorgaan. Dit deed de organisatie besluiten tot een alternatief programma. Er is een autopuzzeltocht voor gezinnen uitgezet, waar 400 gezinnen enthousiast aan hebben meegedaan.

Daarnaast was er een actie met nestkastjes. Kinderen konden in het Kuinderbos een bouwpakket ophalen, deze in elkaar zetten en versieren en weer inleveren in het Kuinderbos. Dit heeft prachtige resultaten opgeleverd en de prijswinnaars hebben mooie prijzen gewonnen. Deze nestkastjes hebben allemaal een plek gekregen in het Kuinderbos.

Tijdens de autopuzzelrit verkochten de leden van Lionsclub Noordoostpolder op meerdere plekken verschillende versnaperingen, waarvan de opbrengst beschikbaar wordt gesteld aan Stichting Leergeld Noordoostpolder.

Misschien wel door het koude en winterse weer op deze 2e Paasdag was de opbrengst bijzonder goed te noemen. Daarom werd aan het begin van het nieuwe schooljaar tijdens de bestuursvergadering van Leergeld Noordoostpolder een cheque van maar liefst € 2.500 uitgereikt. Daar zullen meerdere kinderen en jongeren mee geholpen kunnen worden om mee te doen aan sportieve of culturele activiteiten. Kinderen krijgen dan de gelegenheid mee te doen, ook als hun ouders de contributie of bijdrage daartoe niet zelf kunnen betalen.


Fotobijschrift: Sandra Goedhart en Leo Baars van Lionsclub Noordoostpolder bieden de cheque aan aan Anneke Oosterhuis en Marie-José Jacobs van Leergeld Noordoostpolder.

10-10-2021