Lionsclub Noordoostpolder overhandigt cheque van € 3.200,- aan Stichting Leergeld

Tweede Paasdag stond in 2017 voor de 8e keer op rij in het teken van de Noordoostpolder Buitendag.

Lionsclub Noordoostpolder heeft samen met boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer en vele partijen uit Noordoostpolder en omstreken activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen in het Kuinderbos. Zo’n 5000 mensen togen naar het Kuinderbos om te genieten van de diversiteit aan activiteiten. Lionsclub Noordoostpolder zorgde voor de inwendige mens en de leden van de club bakten met veel enthousiasme heerlijke frites en hamburgers, waarvan de gehele opbrengst voor Stichting Leergeld is bestemd.

Op 20 november 2017 werd Stichting Leergeld Noordoostpolder door Lionsclub Noordoostpolder een cheque van maar liefst € 3.200,- overhandigd. Leergeld Noordoostpolder gaat dit bedrag gebruiken voor kinderen, waarvan ouders aantoonbaar de kosten niet kunnen dragen voor schoolse en buitenschoolse activiteiten. Vaak gaat het om schoolkosten die ouders niet kunnen betalen, maar ook voor de aanschaf van een fiets als het kind naar het voortgezet onderwijs gaat en niet meer te voet naar de dorpsschool kan. Ook voor de contributie van een sportclub of aanschaf van sportspullen kan Leergeld worden benaderd.

De voorbereidingen voor de volgende editie van de Noordoostpolder Buitendag op 2 april 2018 zijn inmiddels alweer in volle gang.

Op de foto: Leo Baars en Ingrid Goes van Lionsclub Noordoostpolder overhandigen de cheque aan Leo Hanssen (l) van Leergeld Noordoostpolder.

22-11-2017