NOORDOOSTPOLDER BUITENDAG OP 2E PAASDAG IN HET KUINDERBOS, DAT MAG JE NIET MISSEN

Op Tweede Paasdag 2022 organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder alweer de 9e editie van de ‘Noordoostpolder Buitendag’. De dag zal traditiegetrouw plaatsvinden op Tweede Paasdag 18 april 2022 in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het is een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is voor jong en oud. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,50  en voor volwassenen € 4,50.

Check www.buitendagnop.nl

De HANZECOMPAGNIE uit Kampen (voorheen Ridders van de IJssel) slaan opnieuw hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Terug in de geschiedenis waar je de ridders en de ambachten in volle glorie kunt beleven.

Bij goed weer zal de hoogwerker weer voor u als publiek een uniek uitzicht bieden over het bos met de Kuinderplas en zullen de educatieve bootexcursies uitvaren met uitleg van een natuurgids. Nieuw dit jaar zijn workshops Djembé spelen door de groep Doun Doun Clackson, de Burgemeester van Buiten en kano arrangementen met Natuurgids Hendrik.

Voor de jongere kinderen is er een uitgebreid programma van activiteiten. De Paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het lopen van het kabouterpad en springen op de springkussens. Voor de grotere kinderen zijn er de klimtoren van de Strandhoeve, een survivalbaan gemaakt door Scouting Kampen, kun je op een  ATB-fiets door het bos fietsen en voetballen in een pannakooi. Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden, reddingshonden en schapendrijven. Verder zijn er wel 70 stands (o.a. Luttelgeest voor Oekraïne en WNF Flevoland). Ook is er deze dag volop competitie: houthakkerswedstrijden door Helicon Opleidingen, een wedstrijd hout slepen met trekpaarden en een carvingwedstrijd, waarin 6 deelnemers houten beelden maken, die later weer terug te zien zijn op wandelroutes in het Kuinderbos. Het publiek mag stemmen en bepaalt welke beeldend motorzaagkunstenaar met de geldprijs van € 400,- naar huis gaat.

Lionsclub Noordoostpolder zorgt naast de organisatie, voor de catering waarvan de opbrengst voor het goede doel bestemd is. Deze geweldige familiedag wordt mede mogelijk gemaakt door vele lokale sponsors.

De Noordoostpolder Buitendag maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan.

Staatsbosbeheer is de grootste natuurbeheerder van Nederland. Met ca. 240.000 hectare natuurgebied, verspreid over 1.000 natuurgebieden. Dit is 6% van het grondoppervlak van Nederland.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, het parkeren is dit jaar aanzienlijk verbeterd. Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit wordt u met een huifkar naar het festivalterrein gebracht en gehaald. Volg ter plaatse de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

 

 

10-04-2022