Voedselbank Noordoostpolder & Urk ontvangt 110 Kerstpakketten

Leerlingen Emelwerda College verzamelen weer veel lekkernijen.

Leerlingen van het Emelwerda College hebben de week voor hun kerstvakantie producten ingezameld voor de voedselbank. De leerlingen hebben in overleg met docenten en thuis producten meegenomen die de Voedselbank graag wilde ontvangen voor alle gezinnen die een extra steuntje goed kunnen gebruiken. Ruim 1700 producten stonden op vrijdag 23 december 2016 klaar in de hal van het Emelwerda College om ingepakt te worden. Een geweldige prestatie van de leerlingen. De vereniging Odd Fellows heeft dit jaar de actie ondersteund door het doneren van het kerstbrood. Zaterdag 24 december 2016 hebben de leden van de Lionsclub Noordoostpolder 110 kerstpakketten samengesteld en ingepakt.

De actie betekent voor de Voedselbank Noordoostpolder & Urk een enorme ondersteuning. Zij kunnen zo voor de feestdagen wat extra doen voor de gezinnen die een beroep doen op de voedselbank.

De Voedselbank is al een aantal jaren actief in de Noordoostpolder. Ze ondersteunen wekelijks een groot aantal huishoudens door kleding, brood, groente, melk en eieren uit te delen. Deze producten krijgen ze van verschillende bedrijven uit de polder. De inzamelingsactie van leerlingen van Emelwerda Collega zo tegen de kerst is natuurlijk een geweldig initiatief en vormt de basis van de actie. Er is sprake van partnership tussen Emelwerda College en Lionsclub Noordoostpolder. De Lionsclub Noordoostpolder zorgt voor inventarisatie en completering van de producten, het inpakken en het vervoer. De hulp bij het  logistieke proces is voor de Voedselbank een geweldige steun in de rug in deze drukke periode. Op 24 december 2016 zijn de kerstpakketten uitgedeeld door de voedselbank.

foto-inpakken-kerstpakketten-voedselbank-door-lions

28-12-2016