Jaarthema Lionsclub Noordoostpolder 2021-2022: ‘Verbinding‘

Na twee ‘Coronajaren’ waarin we veel Lionsbijeenkomsten en -contacten hebben gemist, wens ik ons weer een ‘normaal’ nieuw Lionsjaar toe. En wat is dan normaal? Sinds maart 2020 ziet de wereld er anders uit. Minder contacten, thuiswerken, geen handen schudden, communiceren via schermen om wat voorbeelden te noemen.

‘Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is’

Hoe fijn is het elkaar te zien, te spreken, bij elkaar te zijn. Samen dingen doen, ervaringen uitwisselen, plezier hebben en omzien naar elkaar. Tijd met en voor elkaar, samen in verbinding.

Bij de samenstelling van het programma heb ik rekening gehouden met de uitkomsten van een clubavond uit februari 2020. Tijdens deze avond hebben we ons uitgesproken over de rituelen die we belangrijk vinden en die zorgen voor verbinding. Rituelen die we door de generaties heen, allemaal van waarde vinden.

Naast ruimte voor de Kettingvraag en de Schreeuw van de Leeuw introduceren wij dit jaar een nieuw ritueel, het Levensbericht. Het delen van levenservaringen, zowel in persoonlijk als in maatschappelijk opzicht. Wat houdt je in je leven of je werk bezig, waar worstel je mee of waarvan heb je geleerd? Waar de Kettingvraag en de Schreeuw van de Leeuw in clubverband de aandacht krijgen, zal het Levensbericht aan tafel tijdens de Maaltijdbijeenkomst besproken worden.

Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. We organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: We Serve, Lions helpen! 

Een tekst die komt van de landelijke Lions website en waarin ik onze club herken. Laten we er samen een mooi, nieuw Lionsjaar van maken. Samen, in verbinding.

Sandra Goedhart, president
Eugene Olgers,  secretaris