Jaarthema Lionsclub Noordoostpolder 2023-2024: ‘Walk of Life’
En dan is het moment daar, je wordt gevraagd om president van Lions Noordoostpolder te worden. Het liefst zeg je nee, maar je weet dat dat niet hoort, iedereen komt aan de beurt, dus ik ook.

Als je aan mensen in je omgeving vertelt dat dat je president wordt van de Lions, krijg je wisselende reacties. De meeste mensen hebben wel eens van de Lions gehoord, met name de oudere generatie. Bij de jongere  generatie is de bekendheid beduidend lager en krijg je de vraag wat doet jullie club?

Een goede en terechte vraag maar eerlijk gezegd valt dat nog niet mee om daar een goed en duidelijk antwoord op te geven.

Zelf ben ik nu 10 jaar lid en die periode op verschillende manieren beleefd, met de nodige ups en downs en soms ook wel afgevraagd, wie of wat zijn we en waar staan we voor?

De Lions als serviceclub betekent onder andere voor mij dat we ons inzetten voor goede doelen. Op die manier bijdragen aan de maatschappij, daar ligt onze basis. Tijden veranderen en ook de maatschappij is in verandering. De tijdgeest van tien jaar geleden is vandaag de dag al weer heel anders geworden. Dit betekent dat we elke keer goed om ons heen moeten kijken waar de behoefte ligt en waar we kunnen helpen. Een jaarthema dat inspeelt op verandering en beweging en daarom soms andere dingen van ons vraagt.

Hetzelfde geldt ook voor ons als mens, wij maken ook veranderingen door. De wereld om je heen verandert, je werk, je gezin, je woonomgeving en ja soms ten goede en soms ook niet.  Uiteindelijk is het een levensloop die iedereen op een eigen en unieke manier doormaakt. De walk of life!
De walk of life symboliseert als het ware de beweging of het nou in onze samenleving is of persoonlijk. Omstandigheden kunnen veranderen en daar bewegen we in mee. Verandering hoeft zeker niet verkeerd te zijn,  als we er maar goed mee om (kunnen) gaan.

Van belang is dat we als Lions als club ook zelf in beweging blijven en ons bewust zijn van veranderingen. Dit is niet alleen op de maatschappelijke thema’s, maar misschien juist ook vooral in de persoonlijke sfeer. Tradities zijn daarom goed en willen we in ere houden, maar misschien hier en daar aanpassen aan de tijd, een nieuw jasje geven. Met name het persoonlijke contact, elkaar beter leren kennen en met elkaar in gesprek gaan en de zaken bespreken die een ieder bezig houdt. Zodat onze onderlinge band wordt versterkt en we elkaar kunnen helpen met raad en daad.  Wat mij betreft gaan we onze Lions walk of life aankomend jaar nog verder in beweging zetten.

Voor mij was wel gelijk duidelijk dat ik graag een senior als secretaris wilde, zodat we bv de mores van de club niet uit oog verliezen. Ik heb in de voorbereiding al gemerkt dat ik in Aad een goede secretaris heb gevonden. Ook ben ik erg bij met Nardie als penningmeester en Arianne als vice president.

Het antwoord  op de vraag wie zijn wij en waar staan we voor is voor mij: “We serve”. “We serve” omdat we ons inzetten voor goede doelen en omdat we er ook voor elkaar willen zijn.  Een motto die we niet uit het oog moeten verliezen!

Graag wil ik samen met jullie er een bewegingsrijk jaar van maken in de breedste zin van het woord. Ik hoop dat ik op jullie inzet kan rekenen en dat we straks kunnen terug kijken op een mooi en boeiend jaar!

Peter Weevers, president

Aad de Bruijn, secretaris