Buitendag Noordoostpolder op 2e Paasdag 2018 in Kuinderbos

Voor de 8ste maal organiseert de Lionsclub Noordoostpolder i.s.m. Staatsbosbeheer op Tweede Paasdag 2018 de ‘Buitendag Noordoostpolder’ in het Kuinderbos te Bant.  Kijk voor meer informatie op de website van de Buitendag: www.buitendagnop.nl

Gedurende Tweede Paasdag is er een grote verscheidenheid aan buitenactiviteiten voor het gehele gezin, waarbij het actief bezig zijn in de natuur centraal staat.

De Lionsclub Noordoostpolder Buitendag Commissie zet zich onder andere in voor het verwerven van sponsoren, want mede namens hen is het realiseren van een dag als deze mogelijk. Ook wordt in overleg met boswachter Harco Bergman het programma samengesteld, waarbij gekeken wordt naar een breed aanbod voor jong en oud.

Traditiegetrouw is dit een dag met extra aandacht voor kinderen. Zo kunnen kinderen onder andere Paaseieren zoeken en schilder, het kabouterpad lopen, een nestkastje of houten uil timmeren, abseilen, mountainbiken, roeien, zandkastelen bouwen en nog veel meer.

Ook zullen dit jaar de ‘Ridders van de IJssel’ aanwezig zijn. Deze Ridders slaan aan het begin van het Paasweekeinde hun kampement op, op camping de Veenkuil, Hopweg 21 in Bant.

                     

Nieuw dit jaar zijn de volgende twee onderdelen: mini trekkertreks, micropulling genaamd. Kleine pullers met enorme power rijden hun eerste wedstrijd voor het NK in Bant dit jaar.  Ook vindt er dit jaar voor het eerst de ‘Jack Russel races’ plaats. Deze kleine fanatieke hondjes zullen in een daarvoor afgezet gebied races tegen elkaar rennen. Ook dit belooft een spectaculair beeld op te leveren.

                  

En ook dit jaar zal de Lionsclub Noordoostpolder weer zorg dragen voor de innerlijke mens, door het bakken en verkopen van friet en hamburgers. Want een heerlijk broodje hamburger of een puntzak friet gaat er op een dag als deze altijd in. De opbrengst van de verkoop van de friet en hamburgers zal ook dit jaar weer naar diverse goede doelen gaan. Eén van deze doelen is Stichting Leergeld Noordoostpolder: www.leergeld.nl/noordoostpolder/

Kortom; het belooft op Tweede Paasdag weer een prachtige Buitendag te worden voor jong en oud!

                                                    

11-03-2018