2de PAASDAG IS DE PAASHAAS WEER OP BEZOEK IN HET KUINDERBOS

Traditiegetrouw organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder op Tweede Paasdag de ‘Noordoostpolder Buitendag’.

Deze 9e editie vindt plaats op 18 april 2022, in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Ook dit jaar is het weer een echte familiedag, waarbij voor jong en oud van alles te zien en te beleven is. Traditiegetrouw slaan de Ridders van de IJssel hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Waarbij zij, tijdens spectaculaire battles, strijden om de hand van de jonkvrouw.

En dit jaar zijn de spannende Jack Russel races weer terug, net als de demonstraties met politiehonden. Verder is er een wedstrijd hout slepen met paarden en kun je ringsteken met een tractor.

Voor de jonge kinderen is er een uitgebreid programma van activiteiten. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het lopen van het Kabouterpad en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd zijn er de klimtoren en het rijden van de hindernisbaan met een kleine tractor. Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden.

De ‘Noordoostpolder Buitendag’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door vele lokale sponsoren, die de Buitendag een warm hart toedragen. De leden van Lionsclub Noordoostpolder zorgen deze dag voor de inwendige mens waarvan de opbrengst ten goede komt aan verschillende goede doelen, waaronder Stichting Leergeld.

Ruime parkeergelegenheden zijn op 150 meter afstand en langs het Schoterpad. Van hieruit wordt u met een bolderwagen naar het festivalterrein gebracht en gehaald. Let op! De Hopweg ter hoogte van Natuurkampeerterrein de Veenkuil is eenrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,50 en voor volwassenen € 4,50.

Voor informatie: www.buitendagnop.nl

Zie hier voor de flyer van de Buitendag: Flyer Buitendag NOP 2022

 

                                                     

23-03-2022