JUBILEUMEDITIE BUITENDAG NOORDOOSTPOLDER OP 2E PAASDAG IN HET KUINDERBOS, DAT MAG JE NIET MISSEN

Op Tweede Paasdag 10 april 203 organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder opnieuw de ‘Buitendag Noordoostpolder’ in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Dit jaar vieren we ons 10-jarig jubileum met veel bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2 en voor volwassenen € 5.
Check www.buitendagnop.nl

Tijdens deze jubileumeditie pakken we uit met een aantal bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden. Kom kijken naar de reuzensprinkhanen, het levend standbeeld en de goochelshow. Kunstenaar Ronald Baarda maakt op een levensgroot doek een schilderij van de Buitendag. En kom meedoen aan het spectaculaire spellencircuit, leuk voor kinderen én volwassenen. Natuurlijk zijn de vertrouwde publiekstrekkers ook weer te beleven, de Hanzecompagnie met hun middeleeuws kampement en de riddergevechten, de demonstraties met politie en jachthonden, demonstraties schapen drijven en dronevliegen. De Jack Russel races zijn er weer, het ringsteken met een tractor, varen met de boswachter op de Kuinderplas, op een ATB-fiets een parcours afleggen, kortom genoeg om je de hele dag te vermaken. De jongere kinderen kunnen paaseieren zoeken met de Paashaas, het kabouterpad lopen, zich laten schminken en springen op de springkussens. En voor wie het bos van boven wil bekijken kan de klimtoren van Polaris beklimmen, bij goed weer mee naar boven gaan met de hoogwerker die een uniek uitzicht biedt en kan boomklimmen met Enrico. Na het succes van vorig jaar, is ook Djembégroep Doun Doun Clackson weer van de partij, waar je naar hartenlust mee mag trommelen. En er is deze dag volop competitie: houthakkerswedstrijden door het Stihl demoteam, een wedstrijd hout slepen met trekpaarden en een carvingwedstrijd, waarin deelnemers houten beelden maken, die later terug te zien zijn op wandelroutes in het Kuinderbos. Het publiek mag stemmen en bepaalt welke beeldend motorzaagkunstenaar wint.

Tussen alle activiteiten door kunt u even uitrusten en iets te eten en te drinken halen op het horecaplein. Lionsclub Noordoostpolder, die verantwoordelijk is voor de organisatie van deze dag, verkoopt patat en snacks op meerdere locaties, waarvan de opbrengst voor het goede doel bestemd is.

In totaal zijn er maar liefst 80 stands en activiteiten, kortom, een geweldig leuke en leerzame dag uit voor het hele gezin. De Buitendag Noordoostpolder komt mede tot stand door een groot aantal lokale sponsors.

Ter ere van deze jubileumeditie, is de vogelkijkhut aan de rand van de Kuinderplas vernieuwd. Deze vernieuwde vogelkijkhut wordt opgedragen aan Leo Baars, de initiator van de Buitendag Noordoostpolder. Kom binnenkort een kijkje nemen in de prachtige ‘Leo Baars Vogelkijkhut’.

Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit wordt u met een huifkar naar het festivalterrein gebracht en gehaald. De Hopweg ter hoogte van het Natuurkampeerterrein de Veenkuil is tot het einde van de middag éénrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

           

06-04-2023