Lionsclub Noordoostpolder overhandigd cheque van € 2.500,- voor Onderduikershut in Kuinderbos

Op 26 mei 2020 heeft de Lionsclub Noordoostpolder een cheque ter waarde van € 2.500,- overhandigd aan Harco Bergman, boswachter Kuinderbos van Staatsbosbeheer, voor de realisatie van een replica van een Onderduikershut aan het ‘Razziapad’ in het Kuinderbos. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is de replica van een Onderduikershut in het Kuinderbos gebouwd als symboliek voor de bevrijding van het dorp Kuinre op 16 april 1945 door de Canadezen. Een dag later volgde de bevrijding van de Noordoostpolder.

In de oorlog hebben verzetsmensen, Joodse onderduikers en ook piloten zich schuil moeten houden in het Kuinderbos. Als herdenking hieraan is de Onderduikershut in het bos gebouwd.

Bij de Onderduikershut wordt een informatiezuil geplaatst waar bezoekers kunnen luisteren naar onderduikersverhalen uit de oorlog. De Lionsclub Noordoostpolder heeft de informatiezuil met haar gift mede mogelijk gemaakt.

Fotobijschrift (van links naar rechts): Harco Bermans SBB, Helga Brenninkmeijer President, Arianne Wondergem Secretaris Lionsclub Noordoostpolder

28-05-2020