Lionsclub Noordoostpolder overhandigt cheque van € 1.250,- aan Veluwse Wens Ambulance

Tweede Paasdag stond in 2018 voor de 9e keer op rij in het teken van de Noordoostpolder Buitendag.

Lionsclub Noordoostpolder heeft samen met boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer en vele partijen uit Noordoostpolder en omstreken activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen in het Kuinderbos. Duizenden mensen togen naar het Kuinderbos om te genieten van de diversiteit aan activiteiten. Lionsclub Noordoostpolder zorgde voor de inwendige mens en de leden van de club bakten met veel enthousiasme heerlijke frites en hamburgers, waarvan een deel van de opbrengst voor de Veluwse Wens Ambulance is bestemd.

Stichting Veluwse Wens Ambulance heeft het aanbieden van comfortabel en professioneel vervoer voor mensen in een (pre)terminaal stadium en voor ernstig chronisch zieken welke bedlegerig zijn met indicatie ambulancevervoer tot doel. Dit vervoer bieden zij aan ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte. ‘Een gezond mens heeft 1000 wensen, iemand die ernstig ziek is vaak nog maar 1’. “Nog een keer het ouderlijk huis zien” of “De trouwerij van mijn kleinzoon bezoeken”… Het zijn voorbeelden van wensen die de zieke medemens nog kan hebben. Stichting Veluwse Wens Ambulance probeert iets te betekenen voor de mensen die in hun (pré)terminale fase van hun leven zijn of door hun chronische ziekte afhankelijk zijn van liggend vervoer. Samen met hun vrijwilligers kunnen zij deze (laatste) wensen geheel kosteloos in vervulling laten gaan.

Eind juli 2018 heeft Leo Baars van de Lionsclub Noordoostpolder de cheque van € 1.250,- overhandigd aan de Veluwse Wensambulance.


29-07-2018