Lionsclub Noordoostpolder overhandigt cheque van € 2500,- aan Stichting Leergeld

Terwijl alle media zich op Tweede Paasdag 2016 zorgen maakten over code oranje was een grote groep vrijwilligers druk in de weer met een nieuwe editie van de Noordoostpolder Buitendag.

Staatsbosbeheer had samen met Lionsclub Noordoostpolder en vele partijen uit Noordoostpolder en omstreken weer allerlei activiteiten voorbereid in het Kuinderbos. De organisatie bekeek tijdens de Paasdagen de situatie in het bos en zette alle zeilen bij om de dag door te laten gaan.

Waar nodig werden tenten en attributen goed gezekerd. En dat heeft geholpen: de storm was er, maar code oranje is niet behaald in het Kuinderbos, zodat de aanwezigen hebben kunnen genieten van een op en top georganiseerd feest in het bos!

En niet in het minst door de enthousiaste inzet van leden van Lionsclub Noordoostpolder, die goed zaken deden met het bakken van frites en hamburgers! Daar werd door de minder fraaie weersomstandigheden mogelijk nog wel meer een beroep op gedaan dan werd verwacht.

Dat leverde een mooi bedrag op, waar Stichting Leergeld Noordoostpolder mee werd verrast. Een cheque van maar liefst € 2500,- werd overhandigd. Daar kunnen weer vele kinderen in de Noordoostpolder mee worden geholpen!  Voor die kinderen, waarvan ouders aantoonbaar de kosten niet kunnen dragen voor schoolse en buitenschoolse activiteiten, wordt bijvoorbeeld een fiets geregeld waarmee het kind naar school kan. Of wordt een bijdrage betaald voor de zwemlessen zodat een kind het zwemdiploma A kan behalen.

Inmiddels is  Lionsclub Noordoostpolder samen met vele anderen al weer druk in de weer met het voorbereiden van de volgende Noordoostpolder Buitendag op 2e paasdag 2017. Dus voor iedereen die van de natuur houdt en er graag op uit trekt; zet het vast in de agenda! Er zullen, naast de bekende succesnummers  weer nieuwe activiteiten op het programma staan!

foto-cheque-st-leergeld-van-lions-nov-2016

12-12-2016