PAASHAAS OP BEZOEK BIJ DE BOSWACHTER OP 2DE PAASDAG 2017 IN HET KUINDERBOS

NIEUW 3 JARIG CONTRACT MET LIONSCLUB NOORDOOSTPOLDER GETEKEND

Op Tweede Paasdag 2017 organiseert Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder alweer de 7e editie van de ‘Noordoostpolder Buitendag’.

De dag zal traditiegetrouw plaatsvinden op Tweede Paasdag 17 april 2017 in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant.

Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het is een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is voor jong en oud.

De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2  en voor volwassenen € 4.

Check www.buitendagnop.nl

De Lionsclub Noordoostpolder is al 7 jaar de partner van Staatsbosbeheer in de organisatie van deze familiedag. Waarbij er dit jaar een nieuw contract voor 3 jaar is getekend; tot 2020 is de Lionsclub Noordoostpolder de Buitendagpartner voor Staatsbosbeheer.

De Lionsclub Noordoostpolder verkoopt op deze dag snacks en friet, de opbrengst hiervan is bestemd voor Stichting Leergeld Noordoostpolder.

Ook dit jaar slaan de Ridders van de IJssel op Tweede Paasdag hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Waarbij zij strijden tijdens spectaculaire battels om de hand van de jonkvrouw. Bij goed weer zal ook dit jaar de hoogwerker weer voor u als publiek een uniek uitzicht bieden over het bos met de Kuinderplas. De bootexcursies zullen dan ook weer uitvaren met uitleg van een natuurgids aan boord.

Voor de jongere kinderen is er weer een uitgebreid programma van activiteiten. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het kabouterpad en springen op de springkussens. Scouting Kampen bouwt een mooi groot klimobject, waarop een ieder zich kan uitleven.  Voor de grotere kinderen zijn er ook tal van activiteiten: de klimtoren van de Standhoeve en survivalbaan gemaakt door de scouting, op een ATB-fiets door het bos fietsen. Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden, reddingshonden en schapen drijven. Verder zijn er 70 stands en allerlei activiteiten te beleven op deze familiedag. Helicon opleidingen houd er houthakkerswedstrijden en er is een wedstrijd hout slepen met trekpaarden. Voor de kinderen zijn er springkussens en voor voetballen de jeugd een “pannakooi’. Er is een carvingswedstrijd. Zes deelnemers maken houten beelden die later weer terug te zien zijn als Staatsbosbeheer het 7 dwergenpad gaat renoveren. Publiek mag stemmen en bepaalt welke beeldend motorzaag kunstenaar met een geldprijs van €400 euro naar huis gaat

De ‘Noordoostpolder Buitendag’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan.

Staatsbosbeheer is de grootste natuurbeheerder van Nederland. Met ca. 240.000 hectare natuurgebied, verspreid over 1.000 natuurgebieden. Dit is 6% van het grondoppervlak van Nederland.

Tot slot maar zeker niet onbelangrijk, het parkeren is ook dit jaar weer aanzienlijk verbeterd. Op 150 meter afstand is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit wordt u met een huifkar naar het festivalterrein gebracht en gehaald. Volg ter plaatse de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

17-03-2017