Prijswinnaars versierde nestkasten Kuinderbos bekend gemaakt

Deze week heeft de Lionsclub Noordoostpolder i.s.m. Staatbosbeheer in het Kuinderbos de prijswinnaars van de nestkasten versierwedstrijd coronaproof in het zonnetje gezet.

Er waren van de ruim 100 ingeleverde versierde nestkasten vijf prijswinnaars geselecteerd.

Deze actie was opgezet om de eikenprocessierups, en het bestrijden hiervan, op een natuurvriendelijke manier bij de jeugd meer onder de aandacht te brengen.

Uit het juryrapport bleek dat er bijzonder veel mooie en creatieve inzendingen waren ontvangen. De president van de Lionsclub Noordoostpolder sprak de vijf winnaars toe waarna de boswachter de prijs coronaproof overhandigde.

De 1ste prijs ging naar Enrico Wijnands van de Zonnebloemschool uit Emmeloord. Hij won het kinderfeest voor zijn hele klas bij de boswachter in het Kuinderbos. Laura van de Berg uit Marknesse (2de). Haar nestkast was volgens de jury het meest uitgewerkt; complimenten hiervoor. Zo ook wonnen Froukje Post uit Marknesse (3de), Stan Meyaard uit Bant (4de) en Lieke van de Manacker (5de) uit Bant. Lieke is de jongste prijswinnaar.

Wat een creativiteit in onze polder. De nestkasten van deze 5 prijswinnaars hangen voorlopig aan de voorzijde van de XXL-nestkast. Deze enorme nestkast is te bewonderen op camping de Veenkuil aan de Hopweg in Bant.

Zodra de coronamaatregelen verder versoepelen biedt dat de prijswinnaars, en klasgenoten, de mogelijkheid om in het Kuinderbos de prijzen te verzilveren.

De aanmoedigingsprijs is naar groep 3 van de St Jozefschool uit Emmeloord gegaan. Zij zullen later dit jaar met de gehele klas samen met de boswachter het Kabouterpad bij camping De Veenkuil aan de Hopweg verkennen.

De ingeleverde versierde nestkasten zijn door de Lionsclub Noordoostpolder in samenwerking met Staatbosbeheer in het Kuinderbos langs de recreatieve routes opgehangen. Dit biedt u de gelegenheid om het gehele jaar de nestkasten langs deze routes te bewonderen, waarbij de eikenprocessierups tegelijkertijd bestreden wordt.

De terugblik van de Buitendag NOP Autopuzzeltocht op Eerste Paasdag 2021 vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=kSJKvAnQG0M

 

17-04-2021