Toch een Buitendag Noordoostpolder Autopuzzelrit op 2e Paasdag

De Lionsclub Noordoostpolder heeft toestemming gekregen van de Veiligheidsregio voor de organisatie van een coronaproof autopuzzelrit op 2e Paasdag maandag 5 april 2021. Er kan worden gestart op vier verschillende locaties in de Noordoostpolder, waardoor er maximaal 400 auto’s aan kunnen deelnemen.

De Buitendag NOP autopuzzelrit is een alternatief voor de traditionele Buitendag Noordoostpolder die jaarlijks plaats vindt op 2e Paasdag in het Kuinderbos, waarbij Staatsbosbeheer en de Lionsclub Noordoostpolder al jarenlang samen dit grootse evenement organiseren.

Voorwaarden voor deelname aan de Buitendag NOP autopuzzelrit zijn: deelnemers moeten uit één huishouden komen, 100% fit zijn en mogen onderweg tijdens de tocht van ca. 50 km door de Noordoostpolder niet uitstappen. Tijdens deze rit zijn er diverse spelelementen die door een geopend autoraam uitgevoerd moeten worden. Op de startlocaties ontvang je een startpakket, waarin attributen voor de spelletjes die je onderweg speelt zitten. De route wordt via een webapp op de telefoon gevolgd. Tijdens de Buitendag NOP autopuzzelrit zijn er twee take-away locaties, waar je een warme snack en iets te drinken kunt kopen. Let op: er kan uitsluitend met pin betaald worden.

Langs een deel van de route zijn de versierde nestkasten van de actie van 13 maart 2021 te vinden zijn, waarbij de letters bij deze nestkasten samen een zin vormen. Ook deze zin is een onderdeel van de Buitendag NOP autopuzzelrit.

Voor de beste deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen, check daarvoor de website van: opautoavontuur.nl

Er kunnen maximaal 400 auto’s meedoen. Om filevorming te voorkomen zullen er 200 auto’s linksom rijden en 200 rechtsom rijden over deze ca. 50 km lange puzzelrit. Deelnemers zullen starten vanuit Rutten, Bant, Marknesse en Emmeloord.

Om dit alles coronaproof te kunnen organiseren zijn er onderweg helaas geen toiletten beschikbaar en wordt deelnemers aangeraden te starten met een lege blaas.

Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding via: opautoavontuur.nl, waarbij je de startlocatie kunt selecteren. Na betaling ontvangt je per mail een starttijd en aanvullende informatie voor deze prachtige autopuzzelrit. Let op! je mag je max. 10 minuten van te voren melden op de aangegeven startlocatie, dit i.v.m. de Covid19 richtlijnen. Starten kan op 2e Paasdag tussen 09.30 uur en 14.30 uur.

Infograpic Buitendag NOP Pasen 2021                                                             

21-03-2021