TWEEDE PAASDAG IS DE PAASHAAS WEER OP BEZOEK IN HET KUINDERBOS

Traditiegetrouw organiseert Staatsbosbeheer samen met de Lionsclub Noordoostpolder op Tweede Paasdag de ‘Buitendag Noordoostpolder’. Dit jaar zijn er tijdens de Buitendag weer diverse nieuwe activiteiten. De Buitendag vindt plaats op maandag 1 april 2024 in het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil aan de Hopweg 21 in Bant. Iedereen is welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Ook dit jaar is het weer een echte familiedag, waarbij van alles te zien en te beleven is, voor jong en oud. De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,- en voor volwassenen € 5,-. Kijk op: www.buitendagnop.nl

Nieuw dit jaar zijn de ‘Bloodaxe Sibbe’ Vikingen die hun kampement in het Kuinderbos opslaan en ons een inkijkje geven in hun leven met de ‘battles’ die zij onderling strijden en boogschieten. Daarnaast treedt de Italiaanse koorddanser Pietro op met een spectaculaire acrobatische show. Ook wordt dit jaar voor het eerst het ‘Stokpaardenparcours’ uitgezet waarbij bezoekers hun behendigheid met stokpaardjes kunnen tonen.

En na het succes van voorgaande jaren komen de Jack Russel Races, net als de demonstraties met politiehonden, ook weer terug. Vertrouwde publiekstrekkers als het schapen drijven, de houthakkerswedstijd, de wedstrijd hout slepen met paarden en de antieke stoommachine die boomstammen tot balken en planken verzaagt staan ook weer op het programma. In totaal zijn er maar liefst 80 stands en activiteiten.

Voor de kleintjes huppelt de Paashaas rond die helpt bij het zoeken naar chocolade eieren. De kleintjes kunnen ook nestkastjes timmeren, het Kabouterpad verkennen, schminken en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd is er de klimtoren van scouting Polaris, ringsteken op de tractor en het fietsen van een parcours op een ATB-fiets. Voor jong en oud de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar of varen met de gids op de Kuinderplas. Het aanwezige horecaplein verzorgt de inwendige mens.

Djembé trommelen, een spectaculair spellenparcours en de droneshows door Cameranu ontbreken dit jaar eveneens niet.

De ‘Buitendag Noordoostpolder’ maakt duidelijk dat de natuur van Staatsbosbeheer niet alleen is om naar te kijken, maar vooral geschikt is om in te lopen, te fietsen, te spelen en om op avontuur te gaan. Dit evenement komt mede tot stand door een groot aantal lokale sponsors.

Op 150 meter afstand van het festivalterrein is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en langs het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 300 auto’s. Van hieruit worden de bezoekers met een (huif)kar naar het festivalterrein gebracht en gehaald. De Hopweg ter hoogte van het Natuurkampeerterrein de Veenkuil is éénrichtingsverkeer, dus inrijden vanaf Kuinre.

18-02-2024