Circa 300 nestkastjes uitgedeeld in Kuinderbos voor versierde nestkastjeswedstrijd

Op zaterdag 13 maart 2021 hebben de Lionsclub Noordoostpolder en Staatsbosbeheer in het Kuiderbos coronaproof circa 300 nestkastjes uitgedeeld. Deze nestkasten kunnen de kinderen thuis versieren, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De eerste prijs is een kinderfeestje in het Kuinderbos voor je hele klas. Tweede prijs is een overnachting voor 2 kinderen in de grootste nestkast van Nederland op natuurkampeerterrein De Veenkuil, de ouders kunnen overnachten in de Zweedse hut. De derde prijs is het vieren van het verjaardagsfeestje bij de boswachter, waarbij de kinderen nestkasten gaan timmeren, broodjes bakken en een rondleiding krijgen. Vierde prijs is een overnachting voor het hele gezin op het boomplateau op natuurkampeerterrein De Veenkuil en tot slot de vijfde prijs een excursie met trekker en bolderkar door het Kuinderbos voor maximaal 12 personen.

Om deel te nemen aan de wedstrijd dient u de versierde nestkast in te leveren op zaterdag 27 maart 2021 tussen 10.00 en 14.00 uur bij het natuurkampeerterrein De Veenkuil in Bant, en ook nu dient u uw kast coronaproof vanuit de auto af te geven. Zorg dat uw naam, adres en telefoonnummer op de achterzijde van de kast met pen vermeld staat. Aansluitend worden door een jury de winnaars gekozen, de winnaars worden telefonisch benaderd voor de 2de Paasdag, 5 april 2021.

Aansluitend worden de ingeleverde nestkasten door de boswachter in het Kuinderbos langs de recreatieve routes opgehangen, om zo de eikenprocessierupsen te bestrijden en de overlast hiervan te minimaliseren. Ook biedt dit u de gelegenheid om het gehele jaar de nestkasten langs deze routes te bewonderen.

                                                                                                 

14-03-2021