Nationale conventie in Wassenaar (update)

15-06-03_DSC_0027_klein

De Nationale Conventie in Wassenaar op 30 mei trok ruim 200 Lions. Geen wonder, want naast vele andere punten stond de verkiezing tot International Director op de agenda.

Na twee kiesrondes kwam Elisabeth Haderer als winnaar uit de bus met 209 van de 315 stemmen. Zij wordt de Europese vertegenwoordiger in het internationale bestuur; een van de zes leden van Europa. De andere kandidaten waren Ina Winters-Boersma (AZ), Peter Brandenburg (AN) en George Hooijer (BN).

Het is vrijwel ondoenlijk om de inhoud van gehele vergadering met ‘zwevende agendapunten’ kort weer te geven. Een uitgebreid verslag treft u in het eerstvolgende Lion magazine aan. Toch een paar highlights: de Leo’s spraken over hun LEF in 2017 en ze kregen alvast een lening (onder de goedgekeurde garantstelling) voor de te maken kosten.

Johnny de Mol hield een bondig verhaal over de samenwerking die de Lions aangaan met de Stichting Het Vergeten Kind; speerpunt van 100 Jaar Lions in ons land. Een stichting die duidelijk Johnny’s hart heeft. 
Daar gaan we nog veel meer van horen!

Huib van Lent VDG-e van district 110 CW en lid van de werkgroep 100 Jaar Lions hield een bevlogen verhaal over het komende feestelijke Lionsjaar 2017.

De Nederlandse winnares van het Lions EuroConcours klarinet, Annemiek de Bruin, speelde twee prachtige stukken: hommages aan Bach en De Falla. (Een deel van) de laatste hommage ziet en hoort u hier. Het filmpje is alleen langs deze weg bereikbaar. Annemiek zal ons land in oktober vertegenwoordigen tijdens het Europaforum in Augsburg.

Meerdere buitenlandse gasten gave acte de présence:
• Kouko Ruissalo, International Director First Year uit Finland met echtgenote Pirkko;
• Franz Korves, DG 111 NW met echtgenote Angelika;
• Michael Phillips CC MD 105 British Isles & Ireland met echtgenote Patricia;
• Andrew Pemberton, PCC and Secretary MD 105 British Isles & Ireland, met echtgenote Ann;
• Ina Liliana Gunawan, CC MD 307 B2 Indonesia en echtgenoot Gunawan Utomo.

Ook PID Ton Soeters met echtgenote Lion Machteld Soeters – Kruithof en PID Tom Foort waren aanwezig. De inkomende GR 2015 – 2016 presenteerde zich.

Het was een prachtige dag in een schitterende omgeving: Kasteel De Wittenburg in Wassenaar. De excursiegangers kwamen zeer tevreden terug van hun leuke uitstap en de sfeer was prima.

De foto’s en het filmpje zijn van de hand van Peter Winters, waarvoor dank.

Joost Paijmans, DG van 110 AN, heeft een fotoverslag gemaakt. Dit kunt u HIER bekijken.
Veel dank!

03-06-2015